La Massana incrementa el pressupost un 13% i frega els 15,8 milions d'euros

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El comú de la Massana ha incrementat un 13% el pressupost del 2022 gràcies a una previsió a l'alça dels ingressos. És de prop de 15,8 milions d'euros. Augmenten algunes partides com ara la de despeses sobretot en personal que creix prop de 6 punts. Les inversions també augmenten, 3,4 milions que es destinaran majoritàriament a infraestructures. 

La Massana disposarà de 15,8 milions d'euros de pressupost pel 2022. D'aquests, 10 milions són de despeses. Les que es destinen a personal estan fixades en 4,2 milions d'euros i creixen un 5,8% respecte del 2021. Tot plegat per l'augment de l'IPC en els salaris però també per la contractació de nou personal interí.

També creix la partida de béns corrents que inclouen estudis i auditories. Una per a la creació d'una societat pública que gestionarà el servei d'aigües de la parròquia. Amb un capital social inicial de 20.000 euros preveu grans inversions a la xarxa.  Segons ha apuntat el conseller de Finances, Jordi Areny, "són inversions a 15 anys" que en aquest període poden representar "entre 15 i 20 milions d'euros". 

Les inversions creixen un 46%, s'hi destinaran 3,3 milions que aniran a diferents obres. La segona fase de pacificació de la carretera dels Plans, l'abocador, aparcaments, reformes a Santa Caterina i al Prat del Colat.

L'increment en totes les partides es deu a una previsió a l'alça dels ingressos provinents de l'ITP, la construcció i l'abocador. El pressupost preveu a més 1 milió 400 mil euros per a la recompra de les accions preferents d'EMAP

Informa: Anna Pifarré 

 

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.