La medicina investiga teràpies per facilitar la vida als intolerants al gluten

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Cada cop hi ha més persones amb intolerància al gluten, una afecció que sovint es creu similar a la celiaquia. Però aquesta és només un dels tipus de malalties relacionades amb el gluten, la més coneguda. Aquesta tarda s'ha fet una conferència per explicar quines altres hi ha i com s'han de tractar. De moment, la medicina investiga teràpies per facilitar la vida als intolerants al gluten.
D'un temps ençà la paraula gluten s'ha començat a sentir cada cop més a les converses informals. Qui més qui menys, tothom coneix algú a qui aquesta proteïna no li escau i que, per tant, ha de fer una dieta especial sense. La majoria de casos, o com a mínim els més coneguts, són de celíacs: persones a qui el gluten els fa mal a l'intestí i que l'han d'eliminar completament de la seva alimentació. Últimament, però, s'ha descobert que també hi ha d'altres afeccions derivades del gluten. La doctora Gemma Castillejo assegura que són alteracions que no es detecten però les persones que les pateixen "deixen de menjar gluten i es troben millor, els símptomes desapareixen". Els doctors fan èmfasi que eliminar el gluten de la dieta només com a prevenció és una moda que últimament s'està estenent i que no té cap efecte positiu. Per a les persones que no tenen intolerància al gluten, fer una dieta sense aquesta proteïna no els oferirà cap avantatge.La medicina avança ara cap a la recerca de teràpies que puguin facilitar la vida de persones amb aquests tipus d'intoleràncies. De moment s'està estudiant si amb una vacuna que se subministraria periòdicament, algunes de les persones que pateixen celiaquia podrien tornar a tenir una dieta normal.Informa: Judit Pedrós Imatge: S.Pla / R.Carcellé
Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.