La meitat de les queixes que rep el raonador del ciutadà tenen relació amb l'habitatge

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El raonador del ciutadà celebra la rapidesa amb què s'ha posat a treballar la comissió nacional d'habitatge. Diu que s'està en la bona via per resoldre la problemàtica, però avisa que la meitat de les demandes que segueix rebent avui en dia estan relacionades amb aquesta qüestió. Fa una crida perquè sigui una prioritat nacional i comunal.

El 50% de les queixes que rep el raonador del ciutadà actualment estan relacionades amb l'habitatge. Així ho ha exposat Marc Vila a la comissió nacional d'habitatge. I la meitat d'aquestes, una cinquantena, s'interessen per la pròrroga dels contractes de lloguer vigents.

Una mesura que el raonador creu que s'hauria d'allargar el 2020 perquè la resta de mesures que es puguin implementar puguin fer efecte. Vila concreta que "és la mesura més clara, dura, directa i bona que s'ha fet mai en aquest país, i que està donant els seus fruits, tranquilitzant el mercat de lloguer i calmant les ansies especulatives".

Vila també ha demanat més implicació per part dels comuns. Afegeix que "només n'hi ha un que ha donat les dades. Faig una crida perquè els altres sis comuns es posin les piles i facilitin realment les dades. Ara que hi haurà eleccions al desembre, que posin el tema de l'habitatge com una prioritat".

Des del Govern, la primera mesura és constituir oficialment la taula de l'habitatge, amb tots els agents socials implicats. El ministre Victor Filloy no ha donat encara per fet la pròrroga dels contractes que demana el raonador, tot i que reconeix que ha donat fruits. Diu que cal avançar en dos fronts.

"Una línia de mesures urgents per intentar continuar controlant la situació, que actualment ja està estabilitzada gràcies a la llei de mesures urgents. I d'altra banda una línia més a llarg plaç, en la qual poguem establir polítiques d'habitatge que ens permetin avançar-nos a situacions com la que hem viscut els anys anteriors", ha detallat Filloy.

Pel que fa a la creació d'un institut de l'habitatge, Filloy diu que observaran diferents models europeus i ho exposaran a la propera reunió de la comissió, prevista pel mes de setembre. Assegura, però, que no tiraran endavant cap iniciativa sense el consens de la taula.

Informa: Laura Massegú
Imatge: Jordi Seabra

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.