Més contractes en la construcció i serveis i menys en l'agricultura i el comerç

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Augmenta la contractació de treballadors en la construcció, les immobiliàries i els serveis a empreses. Per contra, baixen els assalariats del comerç, el sector agrari i de treballs a la llar.

Les contractacions creixen en els sectors de la construcció, les immobiliàries i els serveis a empreses. Així ho indiquen les estadístiques del mes de maig, segons les quals, en canvi, baixen els assalariats del comerç al detall, el sector agrari i de la llar. El maig del 2018 es va tancar amb 36.200 assalariats, un 2,2% més que al maig del 2017. La mitjana de treballadors d'acord amb les dades dels últims dotze mesos, és de 38.270, una variació positiva del 3,2%.

El salari mitjà declarat a la CASS es va situar al maig en 2.108 euros, un 5% més respecte del salari mitjà de maig del 2017, que era de 1.999 euros. D'aquesta manera la massa salarial total de maig va ser de 76 milions d'euros. L'augment salarial més remarcable que explica aquest increment és el els dels assalariats del sector financer, que cobren un 23% més que fa un any. També han augmentat, encara que amb percentatges més baixos, els sous dels treballadors de pràcticament tots els sectors econòmics, amb l'excepció dels de venda i reparació de vehicles i serveis personals, que són els únics que han abaixat els salaris.

Informa: Gerard Gort

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.