Més d'un centenar de reclamacions pel brot de gastroenteritis vinculat a l'aigua d'Arinsal

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Com a mínim un centenar de particulars i onze empreses presentaran una reclamació amistosa a Eden Springs pel brot de gastroenteritis després de beure aigua procedent de la font d´Arinsal que contenia altes dosis d'un virus d'origen fecal humà. Les reclamacions les vehicularà el col·lectiu d'advocats Ronda, que seguirà recollint dades de persones afectades fins a l'11 de maig.

La Generalitat ha donat per tancat el brot de gastronteritis que ha afectat 4.136 persones que van beure aigua procedent de la font d´Arinsal, envasada en garrafes d´Eden Springs. De totes les persones afectades, almenys un centenar de particulars volen presentar una reclamació amistosa contra la distribuïdora, a través del col·lectiu d´advocats Ronda. També deu empreses catalanes i una valenciana. Segons han explicat des del col·lectiu Ronda, es recolliran dades d´afectats que volen reclamar fins a l´11 de maig, data a partir de la qual es podrien fer arribar les reclamacions a Eden Springs.

Cada persona reclamarà 150 euros per dia de malaltia. Malgrat que la Generalitat no ha detectat que la distribuïdora incomplís la normativa, Ronda ha decidit dirigir les reclamacions contra Eden i no contra Aigua del Pirineu per evitar possibles complicacions de fer reclamacions en un altre estat. El despatx d'advocats entén que si la responsabilitat és solidària, Eden ja derivarà les demandes cap a l'empresa andorrana que explota la font d'Arinsal.

Tot això l´endemà que es fessin públiques les analítiques encarregades pel departament de Salut de la Generalitat. Conclou que l´origen del brot de gastroenteritis és un norovirus d´origen fecal humà. Segons la Generalitat, la infecció s´ha produït durant el procés d´envasat dut a terme a Andorra. Per poder treure conclusions, caldrà esperar que arribin els resultats de les analítiques encarregades pel Govern.

El PS preguntarà sobre la qüestió en la sessió de control al Govern aquest dijous. Es demana a l'executiu què ha passat, quines actuacions s'han fet, quines afectacions hi ha hagut al país i quina és l'opinió sobre tot l'afer de la contaminació de l'aigua de les garrafes d'Arinsal.

Informa: Andrés González-Nandín

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.