Més de la meitat dels andorrans ja fan ús de les dades en itinerància quan viatgen

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Els andorrans han perdut la por a fer ús de les dades quan surten a l'estranger. El 2018 ja van ser més de la meitat dels clients d'Andorra Telecom que tenien contractats serveis d'itinerància els que es van connectar a internet amb el mòbil fora del país. La companyia confia que aquest percentatge encara s'incrementi més aquest estiu amb la promoció que dobla les gigues de totes les tarifes pel mateix preu.

Una de les accions més freqüents per evitar ensurts a l'hora de connectar-se a internet amb el mòbil quan se surt a l'estranger és apagar les dades i buscar indrets amb wifi. Els andorrans, però, van perdent la por i cada cop són més els que fan ús de les dades fora. Andorra Telecom ho atribueix a la millora de les condicions que ofereix gràcies a acords amb operadors d'altres països, especialment a la promoció d'aquest estiu que dobla les gigues de totes de les tarifes amb servei d'itinerància.

El 2018 el 51% dels andorrans van fer ús de les dades fora. Una xifra que contrasta amb la de només el 25% dels espanyols que visiten Andorra. Andorra Telecom critica els operadors espanyols de no voler fer l'esforç que ells sí que fan perquè el consum de dades sigui més assequible. 

L'empresa fa un balanç positiu de l'acollida de la promoció d'aquest estiu. La comparació dels primers deu dies de juliol de l'any passat amb els d'aquest indica que el consum de dades en itinerància ha crescut un 70% i la xifra de clients amb aquest servei contractat també ha crescut un 13%. La previsió d'Andorra Telecom és que s'acabi doblant el consum total de dades.

Informa: Gerard Gort
Imatge: Sergi Linares
Locució: Sílvia Callís

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.