Més d'un miler de nous residents d'alt poder adquisitiu s'han instal·lat a Andorra el darrer any

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La Cambra de Notaris ha constatat que en l'últim any han entrat al Principat més d'un miler de residents de poder adquisitiu mitjà-alt que han format societats inversores. Acostumen a treballar en la imatge i la informàtica i també hi ha esportistes d'elit i youtubers.

La Covid-19 ha accelerat un fenomen que ja va començar el 2019: cada vegada hi ha més persones d'un poder adquisitiu important que es volen instal·lar a Andorra.

Joan Carles Rodríguez Miñana, president de la Cambra de Notaris, afirma que podrien ser almenys uns mil. N'hi ha de catalans i del sud de França, com anteriorment, però també d'altres zones d'aquests dos estats, i de països com Holanda, Anglaterra i Portugal.

Segons Miñana, es tracta de "gent que té molt d'interès a invertir, d'un cert poder adquisitiu mitjà-alt, dedicada a la imatge i la tecnologia, també youtubers famosos, que estan creant societats i ocupació i interessant-se per fer coses en aquest país".

Assegura que, a banda de la baixa fiscalitat i la seguretat del Principat, hi ha altres motius per instal·lar-s'hi, com per exemple, que els inversors perceben una bona resposta a la crisi sanitària.

Miñana afirma que "hem sabut donar una imatge de país seriós" i "ciutadans, especialment espanyols, estan molt interessats en com fem les coses, en els cribratges a les escoles, al comerç...i en les proteccions que tenim".

Diu que podrien suposar una oportunitat per crear ocupació en la restauració, les activitats immobiliàries i els serveis de neteja o de cura de gent gran o dependent.

Informa: Pere Moliné
Imatges. Pere Besolí
Locució: Cesc Sanjuan

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.