Els metges es desvincluen de la responsabilitat dels reemborsaments de la CASS arran de la polèmica pels avortaments

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Els metges han reaccionat a les declaracions fetes des de la CASS i per part de Xavier Espot. Afirmen que la responsabilitat dels presumptes pagaments dels avortaments voluntaris és "exclusivament" de l'entitat pública, que té els seus propis mecanismes de control i inspecció i que pot vetar el reemborsament si l'acte de prestació no s'indica segons els seus criteris.

El Col·legi Oficial de Metges es desvincula de la responsabilitat sobre el reemborsament de les interrupcions voluntàries de l'embaràs per part de la CASS. En un comunicat, la junta de govern afirma que és "exclusivament" pròpia de l'entitat pública i sempre al marge de la indicació mèdica. A més, afegeix que el sistema de salut pública disposa de mecanismes de control i inspecció propis i que pot vetar el pagament si no s'indica segons el seu criteri mèdic, jurídic o d'alguna altra mena. Són uns mecanismes que s'han de dur a terme d'una manera obligada, tal com s'esmenta en el comunicat.

D'aquesta manera, des del Col·legi no es té coneixement que cap dels seus membres hagi practicat o practiqui cap interrupció de l'embaràs al país. A més, s'explica que un avortament voluntari "no respon a cap indicació mèdica", malgrat alguns casos concrets en els quals la salut de la dona embarassada pugui estar en perill.

Informa: Oliver Jaén
Imatge: Arxiu RTVA

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.