Modificació fiscal "moderada" per millorar la recaptació de l'Estat a partir dels resultats del 2022

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El ministre Portaveu i de Finances, Eric Jover, ha detallat aquest dijous a l'Ara i Aquí d'RNA que la modificació fiscal que impulsa el Govern serà "molt moderada" i "millorarà la capacitat de recaptació".

Ha assegurat que no tocarà els tipus nominals, però sí es revisaran les deduccions que es poden aplicar a les empreses per passar del tipus nominal a l'efectiu. "Si una empresa genera un resultat positiu, ens ha de donar un cop de mà", ha manifestat el titular de Finances.

Jover preveu que s'apliqui a partir de l'exercici fiscal 2022: "El primer pagament amb el nou model serà el 2023 sobre els resultats del 2022".

Aquesta mesura i la millora de l'activitat econòmica són clau per tornar als nivells d'endeutament d'abans de la pandèmia ja que en dos anys el dèficit ha passat del 34% del PIB al 42% i  ascendeix als 230 milions d'euros. "El més important no és pagar la factura, sinó que l'economia torni a créixer", ha dit el ministre exposant que, d'aquesta manera, es crearà un efecte positiu en cadena.

El sector hoteler es quedarà fora de les suspensions temporals de contracte a partir del juliol

Eric Jover també ha deixat clar que el sector hoteler es quedarà fora de les suspensions temporals de contracte laboral i les reduccions de jornada a partir del juliol. Aquesta mesura s'acaba el 30 de juny i només es prorrogarà per a aquells sectors que realment ho necessitin. Assegura que es filarà molt prim i només es mantindran en aquells sectors molt tocats per les restriccions directes, com l'oci nocturn, o bé per la tipologia de negoci, com podrien ser les agències de viatges.

El ministre ha xifrat en 56 milions d'euros els diners que l'Estat ha destinat a les suspensions, "més del 10% del pressupost del Govern".  Ha indicat que les persones afectades per aquesta mesura s'han reduït considerablement i han passat de les 4.800 al maig a les 2.200 actualment. Per aquest motiu argumenta que "el mecanisme generalitzat (a partir del juliol) ja no toca perquè l'activitat econòmica es reprèn". "No és bo que l'Estat s'endeuti massa en un moment en què l'economia no ho necessita tant", ha remarcat recordant que "els crèdits tous es mantindran encara uns mesos per ajudar les empreses".

Primer dia sense mascareta al carrer

Jover també s'ha referit a aquest primer dia sense l'obligatorietat de la mascareta als exteriors. Ha constatat que encara hi ha persones que la mantenen per por o respecte a la situació, ja que la circulació del virus hi és.

Ha fet una crida "al sentit comú i a dur la mascareta si no hi ha distància de seguretat". En les feines a l'exterior també. "Una mica de prudència aquestes setmanes no ens anirà malament".

Entevista completa al ministre Portaveu i de Finances, Eric Jover, a l'Ara i Aquí:

Informa: Yasmina Canedo - Ester Pons - Montse Grau

 

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.