Mònica Vega fusiona el tango amb la dansa contemporània pel concert dels Jardins de la Casa de la Vall

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Mònica Vega va competir durant anys a nivell internacional en balls de saló. Ara, ficada en el món de la dansa contemporània, recupera la disciplina amb el tango. Serà en el concert dels Jardins de la Casa de la Vall, pel qual ja no queden entrades.

Els ballarins Mònica Vega i Pere Vilarrubla assagen els últims passos d"Oblivion" abans de l´estrena aquesta nit. Mònica Vega recupera el clàssic després d´anys de competició fins que va descobrir "la dansa contemporània" i la va "captivar", explica. Per ella és "una gran oportunitat crear una peça amb aquestes dues tècniques" que tant signifiquen.

Pere Vilarrubla ballarà clàssic per primera vegada. "El repte per mi és el ball en parella, així que m'estic deixant guiar i ensenyar", ha dit.

encàrrec de l´ONCA ha estat un exercici per a ells que han convertit el moviment íntim i lligat del tango en el moviment obert de la dansa contemporània. "Les posicions en parella i tancades són les del tango, i la dansa contemporània la veiem en altres moments, quan els ballarins no estan junts o es relacionen amb l'espai", explica Vilarrubla.

L´altra és la música que en mans dels músics pot tenir un altre ritme. Per això, diu Mònica Vega, "haurem d'estar ben desperts i oberts a la improvisació".

Vega també ballarà "Libertango" amb Dani Sampaio. Les dues actuacions s'inclouran en la part del programa "Aromes d´Amèrica" dedicat a l´Argentina, un viatge musical que es completarà amb el Brasil d´Heitor Villa-Lobos i els sons més populars del continent amb Gershwing.

Informa: Rosa Alberch
Imatge: Enric Fernández

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.