Mor Carme Maestre, la matriarca de Casa Molines

Carme Maestre, de Casa Molines, ha mort aquest divendres al migdia amb 90 anys.

La vetlla tindrà lloc a partir de les 16h d´aquesta tarda, fins a les 20h, i demà dissabte, de les 10h a les 13h, al domicili familiar, a Hortalet de Molines-Xalet Cardelús, a la plaça Rebés d'Andorra la Vella.

El funeral s'oficiarà dissabte a les 16h a l'església de Sant Esteve d'Andorra la Vella.

Una trajectòria paral·lela als canvis del país

Carme Maestre Pal, de Casa Molines, va néixer el 19 abril del 1926 a la Seu d’Urgell. Filla de Xavier Maestre (conegut com el doctor Molines) i Maria Pal. Era neta de Bonaventura Maestre, que fou síndic general i al qual no va conèixer, i de Dolors Dallerés. 

Carme Maestre va treballar amb el seu pare a la consulta de la Seu d’Urgell. Allà va desenvolupar tasques com a infermera i com a ajudant del doctor. El 1955, arran de la mort del doctor Molines, va fer-se càrrec de la gestió del patrimoni de Casa Molines, que comptava amb sis bordes a Andorra.

Va viure com a empresària l’esclat econòmic d’una Andorra que va passar de ser una societat agrícola-ramadera a un país bolcat cap els serveis, el comerç i el turisme. Va haver de reorientar la tradició de Casa Molines per diversificar l’economia familiar i seguir l’evolució del país.

L’any 1958 Carme Maestre va conèixer Joaquim Cardelús a la Seu d’Urgell. Durant els anys setanta, Carme Maestre va treballar com a ajudant del seu marit a la clínica Meritxell. Joaquim Cardelús, desaparegut el 9 de març del 2014 amb 89 anys, era el director del centre i Carme Maestre feia d’ajudant. Carme Maestre va passar la gestió de Casa Molines als seus fills i actualment la gestió és a càrrec de la societat familiar Molines Patrimonis.

Informa: Ivan Álvarez

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.