Mor un altre pacient provinent del Cedre mentre els casos actius superen els 400

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Els casos confirmats de pacients amb la Covid-19 són ja 439, 407 dels quals actius. En les últimes hores ha mort a l'hospital un altre pacient provinent del Cedre, de manera que la xifra de morts s'ha elevat a 16. El ministre de Salut creu que com s'ha recomanat a Catalunya també caldria que la gent surt al carrer es posin mascareta, sobretot si s'ha d'interactuar amb altres persones.

La mort a l'hospital d'un altre pacient del Cedre eleva a 16 les defuncions per la Covid-19. Pel que fa als positius se n'han confirmat ja 439, 407 actius.

La xifra de recuperats és també de setze. A l'UCI hi ha ara 17 pacients, 15 amb ventilació mecànica, tres dels quals poden deixar de necessitar-la ben aviat.

El ministre de Salut ha volgut desmentir falsos negatius en les proves de PCR, que assegura que són testimonials perquè "la sensibilitat i especificitat de les PCR és superior al 98% i, per tant, de falsos negatius i positius n'hi hauria poquíssims". Demana "seny en fer segons quines afirmacions científiques".

A diferència del criteri inicial, i com s'ha fet a Catalunya, Martínez Benazet recomana ara l'ús generalitzat de mascaretes quan se surti al carrer, especialment si s'ha d'interactuar amb altres persones com quan es va a comprar. Reconeix que "no és la indicació que vam donar al principi però el coneixement ha anat canviant". En aquest sentit preveu que s'hauran de fer servir durant un temps també quan es vagin obrint les diferents activitats. El ministre ha explicat que les farmàcies les podran dispensar en pocs dies ara que es disposa de prou material de protecció.

Diu que fins ara s'ha prioritzat garantir el material de protecció per als sanitaris, però que ara que ja es pot també cal estendre'l al conjunt de la població.

27 ventiladors mecànics

A la vintena d'equips de ventilació mecànica disponibles a l'UCI se n'hi han pogut afegir set més rescatats d'altres unitats de l'hospital. Això sumat als que han d'arribar en els pròxims dies tranquil·litza Benazet.

El ministre està ara més inquiet per poder incorporar al més aviat possible els metges i infermers cubans per alliberar de la sobrecàrrega de treball el personal del SAAS que no per l'arribada de respiradors.

Roda de premsa completa del ministre de Salut d'aquest divendres al migdia:

Informa: Gerard Gort

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.