Moviments en la confecció de les llistes electorals

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Una part important dels militants de Socialdemocràcia i Progrés demanaran a Jaume Bartumeu que encapçali la llista nacional del moviment, en el consell nacional que realitzaran demà. L´excap de Govern ja havia anunciat que acceptarà el que proposin les bases de la formació. Per altra banda, Josep Pintat, ha anunciat a l´executiva liberal que vol copsar de primera mà els suports parroquials abans de decidir si lidera el projecte polític. Pintat havia assegurat als liberals que els anunciaria la seva resposta aquesta mateixa tarda.

Josep Pintat s´ha reunit aquesta tarda amb l´executiva liberal i els ha dit que necessita més temps per decidir si és el cap de llista de la formació en els propers comicis. Segons els ha explicat, vol saber quin suport té a les diverses parròquies del Principat. El conegut empresari Ramon Canut podria estar en una de les llistes territorials. Si Pintat digués que no, Jordi Gallardo, el president dels Liberals podria ser el cap de llista.

Els socialdemòcrates i els Verds han tancat aquest migdia un acord pel que fa al programa. Diumenge han de decidir els noms dels representants de la formació ecosocialista en una candidatura conjunta. El PS voldria com a número 4 de la llista nacional el copresident dels Verds, Juli Fernández, però aquest s´ha descartat i vol competir en la candidatura territorial de la Massana. Els Verds demanen que aquesta quarta posició en una candidatura comuna l´ocupi Abou Ba. En conjunt, el PS i els Verds creuen que tindran tancades sis llistes territorials i els en falta una setena, previsiblement Canillo.

Pel que fa a DA, Jordi Torres és el favorit per ocupar el número 4 o 5 de la llista nacional. A Ordino els demòcrates decideixen aquest vespre el seu tiquet electoral. El cònsol, Ventura Espot, està disposat a deixar el comú i ser el candidat per DA a la parròquia. Podria fer tàndem amb Meritxell Mateu. A més, l´entorn de l´excònsol Josep Duró podria també estar fent reunions per presentar una altra candidatura.

A la Massana, Moviment Massanenc està treballant per articular una llista independent que no donaria suport a priori a cap llista nacional. Pel que fa a Ciutadans Compromesos la situació és més complicada si no volen trencar els pactes entre liberals i demòcrates al comú. Els militants estan dividits sobre si han de donar suport a DA o als Liberals. En cas de candidatura liberal Amadeu Rossell podria estar a la llista.

 

Informa: Pere Moliné 

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.