Multes de fins a 3.000 euros als establiments que incompleixin la taxa turística

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El projecte de llei que regularà l'aplicació de la taxa turística preveu multes de fins a 3.000 euros per incomplir la normativa. Contempla excepcions, per exemple, per als residents, menors de 12 anys i en circumstàncies excepcionals. 

El projecte de llei presentat pel Govern estableix que seran els mateixos allotjaments els encarregats de cobrar l'impost als clients i que posteriorment hauran de liquidar a l'administració.

Incomplir la normativa comportarà sancions de 150 a 3.000 euros, al marge d'altres penalitzacions que poden derivar-se en cas que es constati un intent d'engany.

En aquest supòsit es podrien sumar entre el 50 i el 150% del que s'hagi defraudat. La llei preveu elaborar un reglament per desenvolupar els terminis i el sistema per fer les liquidacions.

El text contempla excepcions i per exemple no estaran obligats a abonar l'impost les estades per a residents, per a menors de dotze anys i les derivades dels serveis socials i per causa de força major.

Els grups parlamentaris tenen ara un termini de quinze dies per presentar esmenes.

Informa: Joan A. Sarmiento
Locució: Jordi Lorente

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.