Música i dansa com a eines terapèutiques per a la gent gran

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El centre el Cedre i l'ONCA Social s'han unit en una iniciativa que planteja la música i la dansa com a eina terapèutica. El projecte, adreçat a les persones amb més deteriorament físic i cognitiu, s'ha mostrat com una bona iniciativa per estimular les emocions.

Combinar música i dansa per despertar els sentits. Quan el projecte ONCA Social va plantejar la iniciativa, el centre el Cedre s'hi va sumar sense dubtar-ho. L'activitat d'aquest dimarts estava dirigida a les persones amb menys ventall d'activitats, que pateixen un grau alt de discapacitat física i cognitiva. Un clarinetista i una ballarina interactuen amb els assistents per incentivar i estimular les emocions a través de la música "per aportar creativitat a través d'instruments, objectes i moure el cos", explica la ballarina Pulinda Costa.

La d'aquest dimarts ha estat la segona experiència similar organitzada al Cedre, després de la bona recepció de la primera, la setmana passada, dirigida a les persones amb més deteriorament. La responsable de l'àrea assistencial del Cedre, Anna Flujas, explica que el resultat va ser excel·lent i "sumament gratificant". "Gent que va començar adormida va acabar desperta somrient i cantant, altres que van començar cridant van acabar relaxats i tranquils..." relata destacant com "és màgic el que acaba passant amb la música".

Des del centre ja han avançat que la col·laboració amb el projecte ONCA Social continuarà, vist els bons resultats de la iniciativa. De moment ja plantegen noves sessions com la d'avui a curt termini.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatge: Sergi Linares

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.