Neguit dels cònsols per la mobilitat de funcionaris per la diferència entre triennis i quinquennis entre comuns i Govern

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Els comuns volen que les compensacions salarials o de jubilacions no impedeixin la mobilitat de funcionaris entre administracions. És un dels neguits que els cònsols han traslladat a la ministra de Funció Pública durant la primera reunió del nou mandat, que s'ha celebrat a Canillo. També han acordat millores per a la llei de les finances comunals.

Els cònsols volen que a les modificacions de la llei de la funció pública es tinguin en compte els elements diferenciadors entre administracions.

Mentre els comuns encara funcionen amb un règim de triennis i la majoria no tenen un complement de jubilació, el text actual ja estableix quinquennis per als funcionaris del Govern.

Les converses encara són embrionàries, però els cònsols demanen que això no impedeixi que hi hagi mobilitat.

Francesc Camp, portaveu de la reunió de cònsols, manifesta que "aquests elements no haurien de ser dissuassoris". "Si una persona vol canviar d'una administració a una altra no ho faci per un impediment més lligat a compensacions salarials o de jubilació, que això no li impedeixi fer el canvi", demana assenyalant que és en aquets punt en què s'han d'acabar de coordinar amb el Govern. "No és ben bé un canvi a la llei, sinó que s'ha de fer amb un reglament i encara no hem arribat en aquest punt, però hem detectat, i també n'és conscient Govern, que s'hi ha de treballar".

Altres ajustos que demanen els cònsols són per als treballadors temporals, que no es poden presentar a un edicte perquè ja estan contractats pel comú per un temps definit. O perquè es puguin convocar conjuntament els concursos per als funcionaris interns i per a la resta de ciutadans.

Pel que fa a la llei de les finances comunals, aquesta ja està gairebé tancada. Una de les millores que han acordat és en el procediment d'altes i baixes quan un ciutadà canvia de parròquia. Això ajudaria a evitar alguns desajustos en el cens, ja que ara no tots els comuns demanen la baixa per poder donar una alta. 

Francesc Camp apunta a "que no hagi de fer una alta i una baixa, sinó que automàticament, el comú on es doni d'alta pugui informar el comú d'on se'n va o deixa de viure i tingui aquesta informació". 

Els comuns també estan elaborant un conveni amb la secretaria d'Estat d'Afers Europeus sobre el que poden aportar en el marc de la negociació amb la Unió Europea.

Una de les lleis que s'ha d'adaptar és la de contractació pública. Els cònsols també han acordat que a partir d'ara les reunions seran cada dos mesos.

Informa: Laura Massegú
Imatge: Fernando Montero-Xabier Moreira

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.