Neix un nou espai per als joves amb autisme

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

En el marc del programa Joves en inclusió, aquest dilluns a la tarda s'ha inaugurat un nou espai destinat a joves amb autisme. El nou espai ja és utilitzat per 4 joves que reben atenció personalitzada. De moment és una prova pilot, tot i que el Govern se'n plateja la continuïtat.

Un espai amb sales de psicomotricitat i de desenvolupament sensorial amb atenció personalitzada.

Una vella reivindicació d'Autea que ja és realitat. De moment són 4 els joves que l'utilitzen, però a curt termini se'n podria ampliar el nombre, segons avancen des de la Fundació Privada Tutelar. El president del patronat, Joan Carles Rodríguez, assegura que estan "preparats per créixer el que sigui necessari".

El projecte està liderat per la Fundació Privada Tutelar, amb el suport d'Autea i el Govern. El centre atén joves entre 16 i 25 anys, amb diversos graus de necessitats.

De moment és una prova pilot, però el Govern ja en valora la continuïtat. Segons el ministre d'Afers Socials, Xavier Espot, "si al final s'acaba fent una avaluació favorable al cap d'un any, s'haurà de finançar amb partides pressupostàries del Govern".

Els joves romanen al centre de les 9 a les 18h. Cadascú dels usuaris té un terapeuta que l'atén, a banda de personal comú.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatge: Sergi Linares
Locució: Silvia Callís

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.