Neix un grup feminista per reivindicar el dret a l'avortament i eliminar les desigualtats

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Neix un grup d'acció feminista que demana la despenalització de l'avortament en els tres supòsits bàsics, millorar el protocol davant dels casos de violació i aprovar una llei d´igualtat salarial, entre altres accions. El grup ja ha iniciat aquest matí una campanya de signatures de suport al manifest i es presentarà la setmana que ve en el marc de la celebració del Dia internacional de la dona treballadora.

Queda molta feina per fer i "és inacceptable que al nostre país les dones encara hàgim de patir desigualtats, únicament pel fet de ser dones". Així comença el manifest que un grup nombrós i transversal de dones que viuen a Andorra ha fet públic aquest dijous a través de les xarxes socials.

Per aconseguir aquesta igualtat, en el manifest es demanen accions concretes en els camp laboral, educatiu i de salut. En aquest últim, en destaca la despenalització de l'avortament en els tres supòsits mínims; millorar el protocol davant els casos de violació i abús sexual, amb equips especialitzats a l'hospital i la policia i que la CASS doni cobertura a les víctimes de violència de gènere que se separen del maltractador.

Pel que fa al camp econòmic i laboral, en destaquen l'impuls a accions immediates encaminades a eliminar l'esquerda salarial entre dones i homes i aprovar una llei d'igualtat salarial amb graelles i categories, inspeccions i sancions en cas d'incompliment.

Finalment el manifest també té demandes pel que fa a la qualitat democràtica, amb l'objectiu de fixar un equilibri entre dones i homes en els òrgans de poder públic i privat, i també a les llistes electorals, així com crear l'institut andorrà de les dones i implementar l'Observatori per a la Igualtat, com a òrgan de seguiment i control.

El grup ja ha començat una recollida de signatures de suport al manifest a través de la plataforma change.org, es presentarà la setmana que ve i farà la primera acció el 8 de març, Dia de la dona treballadora.

Informa: Laia Ferré Marot

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.