Neixen les primeres Jornades d'orgue ibèric i gastronomia a la Massana, amb un concurs internacional com a atractiu

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

L'oferta cultural de la Massana creix amb una nova proposta amb l'orgue de protagonista. Es tracta de les Jornades d'orgue ibèric i gastronomia, que inclouen cinc concerts al juliol i un concurs internacional d'orgue, a l'octubre.

El projecte MassanaOrgue neix amb la voluntat de revaloritzar aquest instrument, fent especial atenció a la música ibèrica. El compromís del comú és com a mínim per a dos anys, amb la idea que tingui continuïtat.

Es tracta d'una proposta musical nova, que es combina amb menús gastronòmics ideats per restauradors de la parròquia, i que neix parel·lela al Festival internacional d'Orgue, que cada any se celebra al país. El director de la MassanaOrgue, Ignacio Ribas, indica que "és una proposta absolutament independent que ha nascut del comú". Recorda que la iniciativa "no és tan nova" perquè "una vegada es va construir l'orgue, el comú es va comprometre a fer un festival durant quatre anys seguits, que era el cicle d'orgue de tardor".

MassanaOrgue inclou diverses activitats, entre les quals destaquen cinc concerts entre el 9 i el 14 de juliol a l'església de Sant Iscle i Santa Victòria. També se celebraran classes magistrals, conferències i un homenatge a la pedagoga Montserrat Torrent. Completen el programa diverses audicions a les escoles de la Massana i un tomb musical per la parròquia. "Intentem que l'orgue tingui visibilitat en diversos camps", explica Ribas, destacant com "els nens estan molt receptius" quan s'organitzen activitats relacionades amb l'instrument.

El concurs internacional d'orgue se celebrarà en dues jornades, el 5 i 6 d'octubre, amb la participació de sis organistes seleccionats. En total, es repartiran 5.000 euros en premis.

Informa: Sergi Cano
Imatge: Sergi Linares

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.