Nil Forcada presenta la pel·lícula "Pròfugs", un drama oníric sobre el retorn i la seva força poètica

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

"Pròfugs" és la pel·lícula del director andorrà Nil Forcada, un melodrama protagonitzat per una jove escriptora involucrada en un assassinat.

La protagonista es veu obligada a tornar a Andorra, on trobarà el seu amor de joventut a qui haurà de protegir. Però no només torna al lloc sinó també a altres aspectes de la vida.

"Hi ha un retorn físic, argumental i a un amor de joventut que, obviament, no pot continuar sent el que era i, finalment hi ha un retorn general a la memòria projectat cap al futur. La pel·lícula té una arrel onírica molt profunda"

I això es reflecteix en un esclat d'imatges desordenades que com en un somni es sobreposen, es sincronitzen i ressonen.

Més enllà Forcada ha treballat també el concepte de la memòria com a guardià de la cultura amb persones i espais que es converteixen en immortals al film. 

"Apareixen diferents fragments d'obres d'escriptors d'Andorra. Un d'ells resulta clau en el desenllaç de la pel·lícula: Manel Gibert. També vam rodar a la Fada Ignorant i a la Puça, que avui dia no està oberta. Ja que parlem del retorn i la memòria, el projecte passava per enregistrar d'alguna manera allò que tenim ara i potser no tindrem demà".

De Pròfugs també en surt un projecte musical a càrrec de Landry Riba que és qui ha posat la banda sonora i que el 30 de novembre a les 20h oferirà un petit concert al Centre Congressos d'Andorra la Vella en la preestrena del film dins el marc de la iniciativa La Cultura no s'atura.

Informa: Rosa Alberch 
Imatges: Ricard Tenza

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.