El nombre d'aturats puja prop d'un 10% en un any i se situa en 413 persones

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El nombre d'aturats el mes de setembre era de 413 persones, xifra que representa una pujada de prop d'un 10% respecte del 2018. Per altra banda, al juliol hi havia més de 38.000 assalariats, un 1,6% més que l'any anterior.

El departament d'Estadística ha publicat la xifra de persones en recerca de feina, que al setembre va ser de 413, superior a les 377 del mateix mes de l'any anterior i que també representa un augment respecte l'agost, quan els registrats al servei eren 394.

Hi ha un nombre similar d'homes i dones i la majoria dels inscrits són de nacionalitat andorrana, seguida dels espanyols. S'ha de destacar que el gros dels aturats tenen més de 40 anys.

A més, el nombre de persones que reben la prestació econòmica per desocupació involuntària s'ha més que doblat en un any, passant de 10 a 24.  Estadística també ha fet conèixer que el nombre d'assalariats al juliol era de 38.372 persones, xifra que suposa un augment de l'1,6% respecte al mateix mes de l'any anterior.

Continua la tendència a l'alça pel que fa al nombre d'assalariats en les activitats immobiliàries i serveis empresarials i la construcció. I els sectors financer, de l'hoteleria i de la producció i distribució de l'energia elèctrica segueixen perdent treballadors.

Finalment, al juliol la massa salarial del mes de juliol va ser de 81 milions d’euros, una dada un 1,6% superior que un any abans.

Informa: Ester Pons

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.