El nombre d'assalariats disminueix un 0,3%

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El departament d'Estadística ha fet públiques xifres noves sobre el mercat laboral, referents al nombre d'assalariats. Les dades arriben després de la modificació de les estadístiques des del gener del 2012 a l'octubre del 2013, període en què s'han retirat els autònoms, que estaven comptabilitzats erròniament com a assalariats. En aquest temps la variació és del -0,3%. Els salaris també baixen.

Les xifres del nombre d'assalariats de l'últim any registren una variació del -0,3% entre el novembre del 2013 i el del 2012. S'hi comptabilitzen 34.168 treballadors.

El sector de la construcció, com ja és habitual, pateix la variació més gran, del -9,2%. Altres sectors a la baixa són Agricultura, ramaderia, caça i silvicultura, amb un -8,1%; llars que ocupen el personal domèstic cau un -3,7%; i comerç a l'engròs i intermediaris del comerç baixa un -3,2%.

En canvi, a l'altra banda de la balança es registren augments significatius al sector d'altres activitats socials i serveis personals, amb un 16,9% positiu; activitats immobiliàries i serveis empresarials amb un +3,3%; i sistema financer amb un 3,2% positiu.

Com a contrapunt hem de dir que el salari mitjà registra una variació negativa del 2% i queda situat als 1.865,04 euros.

Informa: Rubén Carcellé

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.