Nomen qualifica la querella del Govern de "cortina de fum" per tapar la privatització de Vall Banc

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

La cooperativa Raiffeisen considera que la querella del Govern contra exdirectius i exgestors de BPA és una cortina de fum. El president de la cooperativa, Eusebi Nomen, denuncia que amb la venda de Vall Banc a JC Flowers es privatitza una entitat pont. Per això avisa l´AREB que o fa pública la base legal de la venda o la impugnarà. Nomen assegura que si s´ha privatitzat el banc pont s´ha posat en greu risc els clients.

El president de la cooperativa Raiffeisen Andorra, Eusebi Nomen, creu que la querella del Govern contra exdirectius i exgestors de BPA està fora de lloc i que qui hauria de fer-la és la fiscalia.

"Un Govern no es querella, això no es fa", ha denunciat, afegint que en tot cas es "es pot personar coma part civil en una querella". Per a ell, això són "comportaments propis de cortines de fum".

Segons Nomen es vol tapar que amb la venda de Vall Banc a JC Flowers s´ha privatitzat una entitat pont, amb el risc que comporta pels clients. El president de Raiffeisen creu que "aquest banc no està sotmès als mecanismes de control, garantia, exigencia de solvencia i liquiditat que s'exigeix a qualsevol entitat del país".

La cooperativa ha demanat a l´AREB que publiqui la base legal segons la qual Vall Banc ha deixat de ser una entitat pont i s´ha venut a JC Flowers malgrat no ser un banc.Si l´AREB no fa pública aquesta informació, la cooperativa avisa que impugnarà la venda i arribarà, si cal, a la via penal.


Informa: Andrés González-Nandín Imatges: Cristina Jubete

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.