Només un 8% de les dones treballadores ocupen càrrecs directius

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Les dones tenen menys presència al mercat laboral que els homes, segons es desprèn de l'enquesta d'activitats econòmiques dels anys 2016 i 2017. En concret els homes ocupen el 56% dels llocs de treball, mentre que el percentatge per a les dones se situa en el 44%.

En el període comprès entre el 2016 i el 2017 el 56% dels llocs de treball eren per als homes, el 83% dels quals eren assalariats. En el mateix període les dones ocupaven el 44% de les feines existents, amb el 89% assalariades mentre que el percentatge de no assalariades se situaven en l'11%.

Si parlem de l'estructura del personal segons la jornada laboral, aquí també sorgeixen diferències entre homes i dones, ja que entre els primers el percentatge dels que que treballen a temps complet és del 90%, mentre que es redueix al 75% en el cas de les dones.

La majoria de les dones, un 33%, tenen feines en l'àmbit de la restauració, la protecció o el comerç. Una mica menys, el 32%, ho fa en els camps tècnic, científic, intel·lectual o administratiu. Només un 8% ocupa càrrecs directius.

També en aquest aspecte les diferències amb els homes són evidents. El 14% dels que treballen ho fan en càrrecs directius, un 25,7% en restauració, protecció o comerç i el 23,7% en àmbits com el científic, l'intel·lectual o l'administració.

Informa: Joan A. Sarmiento

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.