El nou centre comercial a l'actual aparcament del Fener, pendent dels permisos d'obra

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

L'aparcament del Fener canviarà de cara les pròximes setmanes. Els propietaris dels terrenys projecten un centre comercial i només estan a l'espera de rebre els permisos d'obra, que preveuen per al mes vinent o l'abril. Els treballs tindrien una duració aproximada de 36 mesos.

Els propietaris dels terrenys on s'ubica l'aparcament del Fener, a Andorra la Vella, van anunciar l'any 2017 que projectaven construir-hi un centre comercial. Ara ja han posat fil a l'agulla i, segons fonts properes a la propietat, només estan pendents dels permisos d'obra per començar l'actuació. Esperen rebre'ls el mes vinent o com a molt tard a l'abril.

El projecte ha variat i ja no es tractaria d'un espai obert com La Roca Village, com es va dir en el seu moment, sinó un centre comercial clàssic, amb quatre plantes comercials i quatre d'aparcament, amb capacitat per a 850 places.

La cònsol major, Conxita Marsol valora positivament la iniciativa i destaca "la importància d'una inversió així a la parròquia". "Genera llocs de treball, il·lusions i mostres de confiança en el país i en el futur d'Andorra", ha dit posant en relleu "l'aparcament d'inversió privada".

La previsió és que les obres durin 36 mesos. El comú ja ha rebut el 15% de la cessió del terreny, 1.600 metres quadrats en total, i estudia què hi farà. Marsol diu del terreny que "dona joc i possibilitats de fer moltes coses, utilitzar-lo o intercanviar-lo".

Mentre durin les obres, i per no agreujar la pèrdua de places d'aparcament, que serà de prop de 250, es mantindrà obert el Fener 2, amb 105, i es compta amb el Valira (al costat de la Dama de Gel), amb 215 places.

L'actual pàrquing del Fener és una de les entrades a la zona de Prada Ramon, que el comú vol reactivar amb la intenció de guanyar espai per als vianants i revitalitzar l'activitat comercial. També clau per a aquest objectiu serà la connexió de l'avinguda Meritxell amb Prada Ramon amb la urbanització dels voltants de les noves oficines d'Andorra Telecom, on s'havia de construir l'edifici The Cloud.

Informa: Sergi Cano-Joel Romero
Imatges: Marta Pons 

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.