El nou museu de l'Automòbil serà una realitat en tres o quatre anys

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

De l'avinguda Joan Martí a les immediateses del comú d'Encamp. El futur Museu de l'Automòbil serà soterrat. Amb el doble d'espai s'espera donar rellevància a una de les col·leccions més importants d'Europa. L'equipament podria estar llest al 2021. Arran de l'obra també es podrien guanyar places d'aparcament a la parròquia.

Actualment, el Museu de l'Automòbil exposa 82 cotxes, 25 motos i 35 biciletes, però el fons disposa de 1.200 vehicles de particulars. El futur Museu de l'Automòbil tindrà el doble d'espai que l'actual. Hi haurà una exposició permanent i una de temporal, en les quals es remarcarà una de les col·leccions de vehicles més importants d'Europa. "Serà un gran museu soterrat d'uns 1.900 metres quadrats aproximadament", avança la ministra de Cultura, Olga Gelabert.

Cultura està acabant el projecte museològic de cara al concurs d'idees i la construcció que es podria licitar, si s'escau, dins d'aquesta legislatura. "Un cop tinguem el guanyador, adjudicarem ja aquest any la redacció del projecte", assegura el ministre d'Ordenament Territorial, Jordi Torres, qui n'ha avançat també els detalls pressupostaris. 

El conveni estipula que el Govern i el comú paguen a parts iguals els 4 milions del nou museu. De l'edifici sobre la plaça, el Govern en disposarà d'una planta i les tres restants seran del comú, que també es farà càrrec de l'embelliment de la plaça i d'un possible aparcament que connectaria amb el dels Arínsols, com ha avançat el cònsol major d'Encamp, Jordi Torres.

Tot i els 4 milions del conveni s'estima que l'obra pot arribar a uns set o vuit milions. L' increment el costejarà el Govern.

Informa: Rosa Alberch 
Imatges: Sergi Linares

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.