Els nous productes menstruals: més econòmics, sostenibles i que permeten una relació diferent amb la regla

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

En els darrers anys hi ha hagut un auge en els productes menstruals com les copes i les calces. D'una banda permeten reduir el cost que té per a les dones tenir la regla, però a més, també són més respectuosos amb el medi ambient. Les ginecòlogues també expliquen que ajuden a normalitzar el sagnat.

Una dona pot arribar a tenir al llarg de la seva vida més de 400 vegades la regla. Els productes menstruals que s'han utilitzat de manera tradicional tarden més de tres segles a degradar-se.

En els últims anys, han sorgit propostes més sostenibles, com la copa menstrual o bé les calces. Unes opcions que disminueixen la nostra petjada ecològica, alhora que beneficien les butxaques femenines.

Una dona que utilitza tampons i compreses gastarà a l'any entre 11 i 59 euros. Unes xifres similars són les de les calces menstruals, que oscil·len entre 20 i 50 euros l'any. El producte més econòmic és la copa menstrual.

Tenint en compte que s'ha de renovar cada 5 anys i que té un preu que ronda els 30 euros, una dona que la utilitzi destinarà cada any només 5 euros a la seva menstruació. I aquestes només són xifres d'un any

La vida fèrtil d'una dona pot allargar-se quaranta anys i, per tant, una que utilitzi els productes tradicionals hi acabarà destinant fins a 2.000 euros.

A més, aquests nous productes ajuden les dones a relacionar-se d'una manera diferent amb la menstruació i, també, a normalitzar els sagnats.

Un altre dels aspectes recurrents pel que fa a la regla és la pobresa menstrual: aquelles dones que no es poden permetre comprar aquests productes. Una situació que s'intenta capgirar.

Hi ha llocs del món on aquests productes són gratuïts. És el cas d'Escòcia i també de Nova Zelanda, on es reparteixen a les escoles. França també ha adoptat una mesura similar, en aquest cas, a les universitats.

Informa: Ariadna Guiu Vila
Imatges: Desirée Sala-Ariadna Guiu Vila-EBU
Gràfics: Alberto Rodríguez-Marta Pons

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.