La nova llei de funció pública preveu un comitè que revisi les incompatibilitats

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El comitè tècnic de gestió i organització de l'administració podrà revisar les incompatibilitats dels funcionaris. A més, es manté la figura del funcionari i s'elimina la de treballador públic indefinit. Són dos dels elements principals de la nova llei de funció pública que el Govern ha lliurat als sindicats i als partits polítics.

L'executiu ha enllestit l'esborrany del projecte de modificació de la llei de funció pública que s'ha lliurat als partits i als agents socials.

Quan facin les seves aportacions es vol enviar el text definitiu al Consell General i que sigui aprovat amb el màxim consens possible.

Preveu que el comitè tècnic de gestió i organització de l'administració general tingui la possibilitat de revisar la incompatibilitat dels funcionaris amb altres feines. També estableix per llei que han de treballar 1.800 hores, de mitjana, l'any. Serien 37,5 hores a la setmana durant el període de vacances escolars i 40 hores setmanals la resta de l'any. Posteriorment, a través de la negociació o a través d'un reglament es podrien adaptar aquests horaris a les necessitats de treballadors i de l'administració.

Es facilita la mobilitat entre comuns i Govern dels empleats públics i es manté la figura del funcionari. Per això, s'elimina la categoria de treballador públic indefinit.

El text legal és la resposta a una sentència del Tribunal Constitucional del 2019 que eliminava dos articles de l'anterior llei de funció pública. Concretament, el que determinava la composició del comitè tècnic de gestió i organització i el que determinava els horaris dels empleats públics. Ara, s'han reformat perquè s'adeqüin a la Carta Magna.

Informa: Pere Moliné                                                                                                                                                                                                                                            

 

 

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.