Noves mesures per evitar contagis de la Covid-19 davant l'elevat augment de casos

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Salut ha anunciat aquest divendres noves mesures preventives per evitar contagis de coronavirus SARS-CoV-2 davant l'augment de casos que s'han anat registrant els darrers dies i la situació arreu d'Europa.

Dues persones a l'UCI

En aquests moments hi ha cinc persones ingressades a l'hospital, tres a planta i dues a la Unitat de Cures Intensives, una d'elles amb ventilació mecànica. Els casos actius continuen incrementant i arriben als 385, amb 51 nous positius detectats en les darreres 24 hores. Pel que fa a les escoles, dues aules es troben sota vigilància activa total (confinades) i 29 en activa parcial.

La població amb pauta completa de vacunació per sobre dels 16 anys arriba al 78,2% i al 53,9% en el cas dels menors de 12 a 15 anys.

La mascareta torna a ser obligatòria als interiors

En aquest context, el ministre de Salut ha anunciat que la mascareta serà obligatòria en tots els espais interiors a partir d'aquest divendres, també en els llocs de treball i reunions de feina independentment que es mantingui distància de seguretat i l'estat d'immunitat dels empleats. Aquesta mesura també s'aplica en els establiments i esdeveniments en què es realitzi el control d'accés amb certificat Covid. En els restaurants, els comensals hauran de portar mascareta excepte en el moment de menjar.

Les noves mesures també amplien l'obligació de fer controls d'accés amb certificat Covid a partir de 100 persones en esdeveniments culturals i esportius a partir de dilluns tant interiors com exteriors. Control que serà opcional en els actes amb menys d'un centenar d'assistents.

Es recomana extremar les mesures fent servir la mascareta als exteriors si hi ha aglomeracions de gent. També reduir la interacció social i tornar als grups bombolla.

En l'anunci de les mesures el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha remarcat que l'objectiu no és incrementar les restriccions, "sinó un ús acurat i precís de la mascareta".

S'està treballant en obrir la vacunació amb tercera dosi a tot el personal sanitari i sociosanitari. Dilluns es comença a administrar la tercera a persones més grans de 65 anys.

Roda de premsa completa del ministre de Salut aquest 19 de novembre del 2021:

Informa: Yasmina Canedo

 

 

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.