L'oci nocturn reclama poder oferir servei de bar com a mínim dues hores

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Locals de copes i discoteques no han tornat a obrir des que es va decretar el primer confinament. Dimecres alguns empresaris es van reunir amb el cap de Govern i el ministre d'Economia perquè se'ls permeti reconvertir les llicències. La Unió de Bars reclama poder obrir fins a les 9 i reduccions d'impostos.

Amb les persianes tancades des de març, els empresaris del sector de l’oci nocturn han demanat al Govern poder obrir, com a mínim, dues hores. El propietari del local la Kapital, Carlos Nascimento, ha emfatitzat que les ajudes són escasses. Demana rebre "el 100% del lloguer" perquè no facturen "ni un euro" o bé que els deixin treballar. I ha proposat a l’executiu que se’ls deixi oferir servei de bar per poder fer front als pagaments que han d’assumir.

L’executiu els ha traslladat que preveu obrir el sector de l’oci a partir de maig, s’ha compromès a proposar les peticions al comitè, així com també ha assegurat a la Unió de Bars i als locals de nit que estudiarà la possibilitat de reduir-los els impostos. Per exemple, els drets d’autor. El portaveu de la Unió de Bars,  Francesc Medina, reclama que "s’adeqüin al moment" i posa en relleu que "encara que semblin petites quantitats (en el seu local suposen uns 400 euros) en la situació actual esdevenen importants.

L’associació també insisteix que se’ls permeti obrir fins a les nou de la nit. Medina argumenta que els dona "un ventall de facturació d’un 10-15% més" i els permet "empalmar el servei amb els restaurants sempre seguint totes les mesures sanitàries".

Unes mesures per frenar la propagació del coronavirus, que els establiments volen que es reconegui amb un segell identificatiu per garantir la seguretat als clients i obligar a tots els locals a complir la normativa.

Informa: Joan A. Sarmiento-Judith Sáez
Imatges: Marta Pons-Desirée Sala

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.