L'ocupació hotelera es dispara a l'agost i registra la millor setmana de l'estiu

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Després d'un juliol complicat, amb ocupacions màximes del 60% els caps de setmana, agost ha suposat un repunt de l'arribada de turistes. La primera setmana és, de moment, la millor d'un estiu marcat pel coronavirus.

Després d'un juliol complicat, amb ocupacions que s'han quedat prop d'un 17% per sota de les previsions i sense arribar al 50%, agost ha suposat un repunt en l'arribada de turistes. Així ho indiquen les dades de la primera setmana del mes fetes públiques per la Unió Hotelera.

Per exemple, Ordino amb gairebé un 87% d'ocupació la setmana passada ha doblat l'ocupació de tot el juliol. També han estat altes a la Massana que ha fregat el 80%, a les parròquies centrals i a les valls d'Orient.

Per contra continua punxant Sant Julià de Lòria que tot i superar les ocupacions registrades el juliol que es van situar en un 23% només ha assolit el 35,5% d'habitacions ocupades aquesta primera setmana d'agost.

Els visitants són gairebé en exclusiva de proximitat, amb un 70% d'espanyols i un 25 de francesos.

Dels hotels associats un 20% han decidit no obrir aquest estiu per la Covid-19. Amb tot, el col·lectiu es mostra esperançat davant les xifres de la primera setmana tot i mirar amb preocupació els mesos de tardor en què molts hotels podrien decidir tornar a tancar fins a l'inici de la temporada d'hivern.

Informa: Jordi Cama-Anna Pifarré
Imatges: Kevin Ribeiro

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.