L'ocupació hotelera durant les festes de Nadal frega xifres prepandèmia

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Les previsions de la Unió Hotelera per aquestes festes de Nadal pràcticament s'han complert i hi ha hagut una ocupació de prop d'un 80% entre el 24 de desembre i el 9 de gener.

La Unió Hotelera considera, per tant, que les xifres d'ocupació de les festes de Nadal no són dolentes, sobretot tenint en compte el gran increment de casos de la Covid-19 que hi ha hagut en les darreres setmanes.

Tenien una previsió del 83% i finalment s'ha fregat el 80%, un resultat similar, tot i que lleugerament més baix, al del mateix període del 2018 i del 2019.

Jordi Pujol, director de la Unió Hotelera, ha explicat que els dies que han fallat han estat el 24, 25 i 26 de desembre, on han tingut una ocupació de prop del 66%. Segons ha dit, llavors hi va haver moltes cancel·lacions i això s'ha notat força. 

Pràcticament, tots els visitants han estat de proximitat, sobretot espanyols. Tot i que a les parròquies altes hi ha hagut molts turistes francesos. El públic ha estat, fonamentalment, familiar, com és habitual.

En els darrers dies, a més, els hotelers han hagut d'afrontar la gran arribada de visitants als establiments amb un 20%, aproximadament de personal de baixa per la Covid-19.

Informa: Pere Moliné

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.