L'odissea d'accedir a l'aigua potable al Sudan del Sud

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Coincidint amb la Setmana de la infància anirem compartint càpsules que ens permetran conèixer alguns dels principals problemes que afecten els nens en diversos punts del planeta i de les accions que hi desenvolupa Unicef. Aquest dilluns centrem la mirada al Sudan del Sud, on sovint l'accés a l'aigua potable és una odissea.   

La Charity Arko i els seus fills van fugir de la violència al Sudan del Sud i ara viuen als afores de Juba. Tenen molt poc accés a l'aigua neta, de manera que la Charity s'enfronta cada dia a un terrible dilema: alimentar els seus fills amb aigua bruta o deixar-los morir de set. “Si tinguéssim diners, aquests nens podrien beure aigua neta. El problema és que no puc pagar les aigües netes. Per això he de donar-los aquest aigua bruta. Però, quan ho faig, penso que "per què he de donar-los aquest aigua bruta?", es lamenta.

Afortunadament, Unicef va perforar un pou al barri de la Charity, de manera que ara pot accedir a aigua neta per als seus fills. Unicef proporciona aigua neta per a 800.000 persones al Sudan del Sud.

Informa/imatges: Unicef

Segueix la Setmana de la Infància amb Unicef Andorra i RTVA:

 

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.