Oposició de Nord Andorrà i FEDA a canviar d'ubicació l'estació transformadora de l'Aldosa

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Nord Andorrà i FEDA es neguen a canviar la ubicació de l'estació transformadora del bosc de Bisset, malgrat les queixes dels veïns de l´Aldosa. Nord Andorrà argumenta que porta 15 milions d'euros invertits des del 1991 i assegura que amb les negociacions el projecte ja s'ha allunyat uns metres de la urbanització. Pels veïns, però, això no soluciona el problema.

Les exposicions elèctrica, electromagnètica i magnètica, que pot tenir implacions per a la salut de les persones i la devaluació dels terrenys i habitatges de l'Aldosa. Aquestes són dues de les qüestions que preocupen la plataforma de veïns. Per això, estan en contra de l'estació transformadora que FEDA i Nord Andorrà volen ubicar al bosc de Bisset, al costat d´una urbanització.

Abans de l'estiu, van proposar al Govern i a les companyies fer la central al terreny de Paulelles. Una solució que per a Nord Andorrà no és satisfactòria i no ha acceptat. El director de la companyia, David Forné, explica que "l'any 91 es va fer un conveni entre FEDA, el Govern i Nord Andorrà i es va reservar la parcel·la de la Gonarda per a fer l'estació transformadora". Des d'aquell moment "totes les inversions fins al 2017, uns 15 milions d'euros, han anat en aquest sentit" i per això addueix que "no és viable canviar l'ubicació a nivell tècnic".

Canviar la ubicació significaria invertir 5 milions d'euros i els tècnics trigarien més a accedir a l´estació. Forné també ha explicat que després de les converses amb els veïns, el Govern, FEDA i el comú de la Massana ja s´ha canviat el projecte, allunyant-lo uns metres més de la urbanització més afectada i buscant integrar l'estructura al paisatge. Finalment, ha defensat la necessitat del projecte: "És una obra necessària perquè els últims anys s'ha arribat al pic de potència. Totes les noves obres i els canons de neu de les estacions s'han de garantir i si no es fa, no es podrà".

Des de Nord Andorrà s'ha assegurat que els veïns ja coneixien el projecte, ja que algunes de les cases es van construir més tard del 1991. Una afirmació que ha estat negada per part de la plataforma, ja que segons ells, el projecte no consta al cadastre.

Tampoc estan d'acord amb la solució que els han donat, ja que l'allunya tan sols 20 metres de la urbanització. També han insistit que no se'ls ha lliurat cap informe que demostri que no tindrà afectació en la salut de les persones. Tenen previst fer una roda de premsa aviat per exposar la problemàtica.

Informa: Laia Ferré Marot
Imatges: Jordi Seabra

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.