Ordino aprova la modificació del pla d'urbanisme

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El nou pla d'urbanisme d'Ordino limitarà a un màxim de quatre plantes les construccions. En una sessió extraordinària el comú ha donat llum verd per unanimitat al nou pla, un procés que s'ha enllestit en només deu dies.

Oposició i majoria coincideixen a destacar la urgència de la modificació, ja que s'estaven preparant molts projectes que en cas d'haver-se aprovat amb el pla anterior haurien significat un creixement d'edificacions superior al 40%.

El consol major d'Ordino, Josep Àngel Mortés, ha reconegut que cal anar més enllà i tenir en compte els recursos naturals per establir el creixement de la parròquia. "Es podria arribar a agafar aquests límits des de, per exemple, el punt de vista dels recursos d'aigua, si la parròquia només hi ha aigua per créixer 10.000 metres quadrats, s'hauria de limitar en base aquests estudis. Sempre i quan sigui justificable i raonable el perquè no es pot deixar créixer amb arguments sòlids, penso que aquí no hi hauria cap problema, però posar un límit és molt difícil".

Des de l'oposició han celebrat que el pla s'hagi aprovat per unanimitat. Enric Dolsa creu que el Govern s'ha d'implicar més per regular el creixement urbanístic, mentre que Sandra Tudó creu que caldria revisar la llei del sòl. "Això no s'hauria d'haver fet des del comú d'Ordino, això s'hauria d'haver fet des del Govern perquè jo penso que el que està passant a Ordino està passant a tot el país i això és una disbauxa generalitzada", ha comentat Dolsa.

Per la seva banda Tudó evidencia que s'ha de fer un canvi a nivell de país. "Els ingressos més importants d'una parròquia és la construcció, però jo crec que ara el Govern ha de deixar els punts d'urbanisme molt clars".

L'objectiu és assolir un model sostenible que ajudi a mantenir el compromís amb el segell de reserva de la biosfera per preservar el medi ambient.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges: Fernando Montero

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.