Ordino aprova un pressupost de 20 milions per al 2023 que preveu destinar 5 a construir un pàrquing vertical

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Llum verd d'Ordino al pressupost del 2023: 20 milions d'euros, amb un dèficit previst de 4,8 milions. Part de la minoria hi ha votat en contra per la inversió de cinc milions i mig per a un pàrquing vertical.

Ordino disposarà d'un pressupost de 20 milions d'euros per al 2023, amb una previsió d'ingressos de 15.140.000 euros. Això generarà un dèficit de 4.800.000 euros, que segons la majoria quedaran coberts pel romanent de tresoreria. La consellera de Finances, Maria del Mar Coma ha afirmat que el romanent de tresoreria justifica el pressupost deficitari presentat. "Tenim un romanent de tresoreria bastant important que és d'uns 4 milions d'euros. Per tant, jo penso que tot i que presentem un pressupost deficitari, tenim els mitjans com per cobrir aquest dèficit."

Pel que fa a les inversions, es destinaran 5,5 milions a un aparcament vertical, prop de l'escola andorrana. D'aquests 3 el 2023 i la resta una vegada hagi acabat el projecte, el 2024. Un projecte que ha dividit la minoria, d'una part el conseller de XOrdino, Enric Dolsa, ha criticat que "no hi ha manera de trobar constructors" i l'alt nivell del preu dels materials. D'altra banda, el conseller de Movem Ordino, Joan Miquel Armengol ha afirmat que la inversió és equiparable al preu del lloguer dels terrenys actuals. "El comú paga lloguers importants a terrenys privats cada any. Si calcules la inversió, jo crec que tenim uns aparcaments que no estan malament."

També es preveu destinar 312.000 euros al projecte de reforma de l'hotel Casamanya. Des de l'oposició han criticat l'augment de preus i taxes públiques, per exemple, del centre esportiu. La majoria preveu que a final de mandat el total d'endeutament, sumant el del comú i la part proporcional de SECNOA, se situï per sobre dels 11 milions. Un 93,14% del sostre permès.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges: Kevin Ribeiro

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.