L'Ordino Clàssic commemora el Dia Internacional del Músic amb una actuació del Trio Claret

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Aquest diumenge és el Dia Internacional del Músic i coincideix amb el tercer espectacle de l'Ordino Clàssic que ha protagonitzat el Trio Claret. Les peces de Schubert, Strauss o Beethoven han estat les que han transportat el públic assistent a l'etapa més clàssica de la música.

Fer un tribut a les peces més condecorades de la música clàssica, fent un tomb per les més irreverents del seu temps. Així ha plantejat el Trio Claret la tercera data de l'Ordino Clàssic d'enguany que s'ha celebrat aquest diumenge al migdia a l'església parroquial d'Ordino.

L'espai s'ha hagut d'adaptar per mantenir les distàncies de seguretat entre la trentena d'espectadors que han pogut assistir a l'espectacle.

L'actuació del pare i germans Claret ha començat amb un sonat aplaudiment que ha donat pas a la primera peça de Boccherini, adaptada al so del violí, la viola i el violoncel.

El violí del trío, Gerard Claret, ha explicat que el seu objectiu és que "el que jo estic vivint, el que està passant pel meu cap, arribi al públic". "Intento que el públic viatgi amb mí".

Schubert, Strauss o la Serenata de Beethoven també hi han estat presents. Aquest últim, en record del seu 250è aniversari. Segons ha explicat Claret el repertori s'ha construït de manera cronològica, començant pels autors més clàssics fins a arribar a una "música diferent", perquè "tot acaba sent música".

A part de l'actuació, aquest diumenge també se celebra el Dia Internacional del Músic. Dia que, segons Claret, serveix per valorar la qualitat dels artistes del país i més en un any on el sector ha patit els efectes del coronavirus.

"El confinament sense cultura hauria sigut molt pitjor, no sé com hauríem pogut viure", opina Claret. En aquest sentit, el violinista espera que aquesta situació serveixi per "adonar-se, si cal, de la importància de la cultura".

Amb aquest espectacle, l'Ordino Clàssic s'acomiada fins al proper 20 de desembre, quan l'ONCA serà l'encarregada de fer un tribut al món del cinema.

Informa: Òscar Serrano
Imatges: Desirée Sala

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.