Ordino es converteix en reserva de la biosfera per la UNESCO

El Consell internacional de coordinació del programa sobre l'home i la biosfera de la Unesco ha afegit Ordino a la xarxa mundial de reserves de la biosfera, formada per més de 700 regions de més de 120 països. Un distintiu que posiciona i consolida la parròquia com un destí referent de qualitat, on la gestió fa compatible la conservació del patrimoni natural amb el desenvolupament econòmic i humà.

Ordino esdevé reserva de la biosfera per la Unesco. A partir d'avui obté un certificat que posiciona i consolida la parròquia com un destí referent de qualitat, on la gestió fa compatible la conservació del patrimoni natural amb el desenvolupament socioeconòmic.

Amb tot, la feina no s'acaba. Cal continuar treballant per seguir gaudint del distintiu i garantir una herència territorial de qualitat per a les properes generacions, ha destacat el cònsol major d'Ordino, Josep Àngel Mortés. Alhora, considera que aquests plans d'acció passen per "trobar un equilibri", però ha remarcat que "estem acostumats a treballar així" i ha afegit que "hem estat precusors a protegir la biosfera natural".

Ordino s'afegeix a la xarxa mundial de reserves de la biosfera formada per més de 700 regions de més de 120 països, fet que permet a la parròquia convertir-se en un espai d'aprenentatge, innovació i experimentació al voltant de la sostenibilitat, i fomentar l'intercanvi d'experiències i coneixements.

La candidatura es va començar a gestar l'any passat amb un procés participatiu per recollir inquietuds i opinions i definir prioritats. Un procés en el qual van estar involucrats tots els sectors de la parròquia, des de pagesos i ramaders fins a professionals del turisme, el comerç i entitats socials.

El distintiu també ha de contribuir al nou pla de dinamització turística que s'enceta aquest any i que s'allargarà fins al 2025. En cinc anys, la parròquia d'Ordino aspira a convertir-se en una destinació activa tot l'any i de qualitat, amb la natura, les escapades familiars, la tradició i l'esport com a principals eixos. Tot plegat, potenciant els pobles petits situats al voltant del riu Valira i una estratègia de comunicació digital.

Informa: Oliver Jaén
Imatges cedides per: Comú d'Ordino

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.