Ordino preveu una xifra de 108.000 usuaris per al bus comunal, un 30% més que el 2022

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El bus comunal d'Ordino espera superar aquest any els 108.000 usuaris, un 30% més que l'any passat. La gratuïtat i l'ampliació de freqüències han jugat un paper clau en l'augment de passatgers. Si es manté la tendència, es valora la possibilitat de canviar els vehicles actuals per altres amb més places.

El pla estratègic de transport parroquial a Ordino es va activar a final del 2018 i des de llavors el nombre d'usuaris no ha parat de créixer. L'aposta comportava la gratuïtat, ampliar les freqüències i millorar la xarxa de marquesines per altres amb més protecció i funcionalitat. Tot plegat ha fet que la previsió apunti que aquest any unes 108.000 persones utilitzin el servei, xifra que significaria un augment del 30% respecte del 2022.

El conseller de Comunicació i Sistemes d'Informació del comú d'Ordino, Xavier Herver, esmenta que si s'acaba d'arrelar que "el transport parroquial o el nacional funciona", considera que el transport públic "és útil perquè al final la gent l'acaba utilitzant i deixa els cotxes a casa". Amb tot, recorda que com que a Ordino "la casuística que tenim és molt bona perquè no tenim trànsit i això facilita molt el fet que siguin puntuals".

Des de la tardor del 2022, durant les hores puntes del matí i la tarda, el bus passa cada 20 minuts. Actualment, es fan servir dos vehicles, amb un de reforç. I en temporada alta se n'hi afegeixen dos més, tots de 18 places. Si continua l'augment d'usuaris el comú considera que seria necessari modernitzar la flota, amb vehicles de més capacitat.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges: Ricard Tenza

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.