Ordino recuperarà la fira del bestiar mig segle després

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Ordino tornarà a tenir una fira del bestiar amb l'objectiu de convertir-la en un esdeveniment completament diferent de la resta de fires. Abans, i seguint la tradició, aquest divendres al matí s'ha fet la benedicció del bestiar a la Rabassa.

Mig segle després Ordino recuperarà una de les seves tradicions més arrelades, la fira del bestiar. Serà la primavera de l'any vinent i hi haurà exemplars tan magnífics com els que es veuen a les imatges.

La fira tindria trets diferencials com ara seccions noves i la potenciació de la raça bruna d'Andorra. El conseller d'Agricultura d'Ordino, Eduard Betriu, ha explicat que se'n donaran més detalls abans de Nadal i ha assegura que "la primavera de 2021 aquesta fira es farà a la parròquia d'Ordino".

Per la seva part, el director d'Agricultura, Josep Maria Casals, ha destacat que volen coordinar-se amb els ramaders per la fira de braus, també a la primavera, i "treballant per fer tot el procés de selecció de la raça bruna d'Andorra".

Dels emprius d'Arcalís a la vall de Rialb, uns 200 caps de bestiar han estat els protagonistes de la benedicció aquest divendres, a càrrec de mossèn Joan Fenosa.

Una mostra del bon estat de la ramaderia a la parròquia, així com del relleu generacional garantit per mantenir l'activitat.

En aquest sentit, Betriu ha remarcat que "tenim la sort que hi ha ramaders joves i, fins i tot, canalla a qui els agrada molt". En aquesta línia, Casals posa en relleu el "bon estat de la ramaderia al país". I "a Ordino en particular, les dades mostren que és una parròquia on la població ramadera s'està mantenint molt estable".

Els ramaders destaquen que aquest ha estat un bon estiu. Un d'ells, Blai Jané, ha indicat que haver tingut una primavera i un principi d'estiu plujós ha beneficiat la flora i ha fet que "el creixement sigui abundant" i "molt gratificant".

Des del comú i el Govern asseguren que l'objectiu és potenciar aquest sector mantenint les ajudes i organitzant esdeveniments, com la fira del bestiar.

Informa: Joel Romero
Imatges: Desirée Sala

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.