Ordino reuneix la ciutadania aquest dimarts per explicar la candidatura a reserva de la biosfera

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Aquest dimarts al vespre tindrà lloc la reunió de consulta ciutadana convocada per explicar als ordinencs la candidatura d'Ordino com a reserva de la biosfera. Amb aquesta trobada es podrà tancar el dossier que el comú ha elaborat des de febrer.

Amb el suport de tècnics especialistes en aquesta mena de projectes s'ha elaborat i recollit la informació necessària per poder presentar la candidatura a reserva de la biosfera en el programa de la Unesco L'home i la biosfera.

Aconseguir aquesta denominació aporta un segell d'identitat que cada vegada més es té en compte a l'hora d'escollir un destí de vacances. També el tipus de turisme i visitant que atreumolt en compte la identitat del territori, explica l'assessor tècnic Essis-Essom Yedo.

Les enquestes als sis sectors localitzats a Ordino mostren una inquietud per la preservació de la identitat natural i cultural, de les tradicions i de l'arquitectura respectuosa amb l'entorn i el passat.

Des del comú s'han treballat amb un equip de tècnics en col·laboració amb actors de diferents àmbits, com ara el rural, un dels principals afectats i beneficiaris de l'obtenció d'aquesta denominació.

El turisme rural que ja té diversos establiments a Ordino també serà un dels sectors que millor pot encaixar aquesta nova situació. La majoria dels enquestats es mostra preocupat per saber si es podrà fer front a una evolució econòmica positiva sense sacrificar res del que té de genuí la parròquia.

La reunió amb la ciutadania és un dels requisits que exigeix la Unesco per tenir en compte una candidatura. La decisió es farà pública el juny del 2020.

Tota la informació i el treball fets amb aquest dossier es tindrà en compte per al futur pla de gestió en cas de rebre una resposta favorable de l'organisme internacional.

Informa: Sílvia Mestre
Imatge: Jordi Seabra
Locució: Montse Grau

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.