Ordino suspendrà les noves llicències de construcció 7 mesos

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Ordino suspèn noves llicències de construcció per 7 mesos, durant els quals un equip d'arquitectes revisarà el pla d'urbanisme. Es tracta de reconduir el creixement de la parròquia cap a un model més ordenat i sostenible. Per la minoria, és una decisió electoralista. 

La suspensió de les noves llicències de construcció a Ordino podria allargar-se dels set mesos inicials a un màxim d'un any. El termini establert és el temps que té un equip d'arquitectes per fer l'anàlisi de com fer la revisió excepcional del pla d'urbanisme de la parròquia. La modificació sorgeix de la necessitat de reconduir el gran creixement de la parròquia perquè es desenvolupi de forma més ordenada i sostenible. Movem Ordino s'ha abstingut perquè veu electoralisme en la majoria. El conseller de X'Ordino no s'ha presentat a la votació però ha expressat el suport a l'altra consellera de l'oposició.

"Ens abstenim. No ens oposem. El fet és que veiem uns tempos molt ajustats d'aquí a final d'any. Crec que tot i que s'hagi de fer la suspensió i els informes de capacitat de càrrega el que no pot ser és que d'ara al final d'any, que hi ha unes eleccions, es pugui tenir opció a modificar el pla d'urbanisme de la parròquia lligant així de mans el proper comú que entri."
Bàrbara Pàmies-Consellera Movem Ordino

"Es contradiu perfectament amb el que volem per la parròquia. És el que li he dit a la senyora Pàmies. Esperarem que entri el nou comú per tal que facin ells la revisió del nou pla d'urbanisme. Mentrestant passaran 7 mesos en els que es podrà concedir tot tipus de llicències i el poble anirà creixent."
Josep Àngel Mortés-Cònsol major Ordino 

La darrera revisió del pla d'urbanisme és del 2019 i la següent es preveia el 2025.

El promotor de la nova urbanització residencial d'Arinsal presentarà un nou projecte al comú de la Massana. Descarta, per tant, l'anterior, que havia aixecat protestes entre els veïns. Queixes que van portar el comú a demanar alguns canvis en el pla parcial.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Anna Romagosa

 

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.