"Les pallasses estem en un punt explosiu", torna el Festival Internacional de Pallasses

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Les pallasses asseguren el riure tot el cap de setmana a Andorra la Vella amb la novena edició del Festival Internacional. Hi haurà dotze espectacles en diferents escenaris i disciplines, que posaran sota la lupa la comicitat femenina. La direcció vol recuperar l'esplendor que va tenir el festival en el seu origen.

Va ser un referent l'any 2001. Les primeres cinc edicions del Festival Internacional de Pallasses es col·loquen en la història del món de la comicitat femenina i creen precedent, copiant-se en molts altres indrets.

Anys després es recupera a Andorra la Vella i aquest cap de setmana se celebra la novena edició amb voluntat de créixer.

Pepa Plana, directora artística Festival Internacional de Pallasses d'Andorra explica que "el 2001 em deien que no hi havia pallasses i no era veritat, n'hi ha moltíssimes, el que passa és que costava molt més ser visibles". D'aquí la necessitat de crear un festival de gènere. "Ara és impossible pensar que les dones no estiguem programades, però encara no és per tirar coets. Ens costa molt més. Paritat també vol dir que tinguis el mateix nivell de sala, horari o salari", reivindica Plana. 

L'actriu i pallassa Jimena Cavalletti considera que "les pallasses estem en un punt explosiu i anem cap amunt com una catapulta". Tanmateix, afegeix que "és necessari que el públic en general vegi que estem potents i hi ha molt bon nivell".

I aquesta edició ho mostrarà, recuperant algunes perles de l'època daurada del festival.

Segons Plana, el públic hi podrà trobar "espectacles de pallasses al carrer", així com "la Fada ignorant". Fins i tot, al Teatre Comunal hi haurà "espectacles més dramatúrgics, espectacles més complicats, amb més intríngulis, però també per morir-se de riure, conclou.

Per primera vegada, s'introduirà al programa la dansa còmica i un podcast de pallasses. Per posar la lupa, una vegada més, en els múltiples colors de l'humor fet per dones.

Informa: Judith Sáez
Imatges: Kevin Ribeiro - David Moreno

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.