La participació a la Massana Fogons més necessària que mai per als restauradors

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Malgrat la situació epidemiològica, la Massana ha decidit tirar endavant amb la 13a edició de les Jornades de Cuina de Tardor, la coneguda com a La Massana Fogons. Amb 14 establiments participants els productes de tardor són els protagonistes dels menús.

En general els establiments de la Massana Fogons creuen que tot i ser molt dura la crisi econòmica, les mesures per donar suport al sector els han ajudat en certa manera.

Són 14 cuines que no han apagat els seus focs i els revifen per participar a les tretzenes Jornades de Cuina de Tardor. El nombre de participants no ha experimentat un significatiu descens tot i la crisi.

A la cuina i a la sala es respecten les mesures, que ara s'allargaran 8 dies més, amb paciència.

En l'àmbit econòmic el primer paquet d'ajudes els ha donat suport, però cada vegada ho veuen més complicat.

El propietari i xef de Tequilando, Gabriel Bustos, ha afirmat que la situació els ha afectat, però ha assegurat que "hem tirat endavant gràcies a tenir servei a domicili".

En aquest sentit, ha esmentat que no van haver de demanar els anomenats ERTO i que les ajudes al lloguer els va servir per "seguir endavant".

Per la seva part, el propietari del Molí de Fanals, Francesc Guillem, ha afirmat que durant el període de tancament van haver de fer suspensions de treball, però ha remarcat que "durant l'estiu vàrem contractar més personal".

Els restauradors no han dubtat a participar en aquesta edició número 13 de la cita gastronòmica en què l'exposició és més útil que mai.

Guillem ha assenyalat que "no podem atendre tots els clients que volem", ja que "els caps de setmana o ponts no podem treballar el que voldríem i entre setmana no hi ha tanta gent". Amb tot, ha assegurat que "anem una mica justos".

Els clients poden escollir entre menús de 13 a 30 euros, o un sol plat a 5,95 euros i compten amb vals de descompte. Els productes de tardor formen una carta variada, on es mariden i fusionen cuines d'arreu del món.

Informa: Sílvia Mestre
Imatges: Sergi Linares

Informació relacionada

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.