El Pas de la Casa confia en l'acceleració de la vacunació a França per remuntar una temporada d'estiu que ha arrencat fluixa

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

L'inici de l'estiu al Pas de la Casa està sent força fluix. L'obligatorietat de presentar un test negatiu a la tornada al país ha frenat molts visitants. Amb tot, es confia agafar una línia ascendent com va passar l'estiu del 2020, especialment després de les mesures imposades per Emmanuel Macron aquesta setmana. Unes accions que han multiplicat les peticions per vacunar-se en un dels països on la ciutadania es mostra més escèptica.

Les darreres setmanes, la imatge habitual entre setmana al Pas de la Casa ha estat marcada per la manca de visitants. La prova que han de presentar els visitants francesos de tornada al seu país ha frenat les visites. Normalment no els aturen a la frontera, però la incertesa fa que el turista prefereixi no arriscar-se i quedar-se a casa. 

La situació podria fer un gir radical les properes setmanes. Davant l'escepticisme de la població, Macron ha tirat pel dret aquesta setmana.

Ha fet obligatòria la vacuna a determinades professions, com els sanitaris. A la resta no els obliga, però com si ho fes. Necessitaran el passaport sanitari per anar al cine i als espais públics, i a partir de l'agost, per anar als bars i restaurants i per fer ús del transport públic.

La reacció de la població ha estat vacunar-se en massa. Amb el passaport sanitari no caldrà presentar cap prova per tornar a França, cosa que hauria d'afavorir el retorn dels turistes francesos.

Després de les mesures imposades a França, hi ha confiança en aquesta remuntada. Una revifada de les visites que s'hauria de produir de manera progressiva i esglaonada.

Informa: Cesc Sanjuan
Imatge: Ricard Tenza  

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.