Pere López denuncia "ingerències" del Copríncep episcopal en la sobirania

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Pere López denuncia que el copríncep Vives fa ingerències en la sobirania andorrana, i no només en temes com el de l'avortament. Pel líder socialdemòcrata, la intervenció d'Emmanuel Macron a la plaça del Poble el va deixar en fora de joc.

Pere López acusa Joan-Enric Vives d'interferir en la sobirania andorrana i en la feina del legislatiu en el debat sobre l'avortament i també en altres qüestions com els drets dels infants, els drets personals i la nacionalitat.

El president del grup parlamentari socialdemòcrata argumenta que "els coprínceps tindran la seva opinió personal, com tots els ciutadans, i tenen una alta funció de representació com a caps d'Estat, però no tenen funció legislativa ni poden excedir del seu mandat constitucional per intentar ingerir de manera constant perquè les legislacions que els ciutadans no avancin".

El líder socialdemòcrata contraposa el paper de Vives, que considera fora de l'acord constitucional, amb el del copríncep francès, Emmanuel Macron.

Assegura que el discurs que va fer Macron divendres a la plaça del Poble n'és un exemple. Assegura que "per dir-ho en termes esportius- deixa fora de joc el Copríncep episcopal perquè no està interpretant de manera adequada el seu paper constitucional". També creu que "deixa fora de joc aquells partits que habiliten el Copríncep episcopal amb les seves pors legislatives a que es mantingui en aquesta posició".

López ultima la intervenció al Consell d'Europa durant la compareixença de Macron i assegura que no ha d'estar vinculada estrictament a una pregunta sobre l'avortament.

Entén que la presència de Macron en l'organisme internacional demana una intervenció dels parlamentaris andorrans i considera una extralimitació que Demòcrates vulgui que retiri aquesta intervenció.

Informa: David Domingo
Imatges: Jordi Seabra 
Locució: Jordi Lorente

 

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.