Perill d'allau de 4 sobre 5 i avís taronja per nevades

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Protecció civil ha activat una alerta pel risc d'allau a nivell 4 de 5 i una prealerta de neu. Es desaconsella fer activitats a la muntanya i utilitzar només els recorreguts segurs de les estacions. S'ha tancat l'accés a França.

Hi ha avís taronja per nevades. S'esperen 90 cm de neu nova als cims, 40 cm a 2.000 metres i 25 cm a 1.500 metres fins dissabte.

De moment aquest divendres s'esperen precipitacions durant tot el dia. Al matí seran més intenses al nord amb neu a 1.400 m, mentre a la tarda es generalitzaran i la neu arribarà a totes les cotes.

Davant d'aquesta situació, també es recomana limitar els desplaçaments i, en cas d'haver d'agafar el vehicle, consultar abans l'estat de les carreteres.  També es demana que els que es desplacin usin el transport públic i evitin el vehicle particular tant com sigui possible. 

Cal parar atenció també al vent. Hi ha avís groc perquè bufarà amb ràfegues de fins a 75 km/h als fons de vall.

Per precaució les carreteres d'accés a Arcalís, Sorteny i Ransol no estan obertes a la circulació. L'accés a França ha estat tancat aquesta tarda i el port d'Envalira ho està des d'aquest dijous.

Aquesta passada nit el COEX ha provocat la baixada d'algunes allaus perquè la situació estigui més controlada.

Informa: Redacció
Fotografia: Pere Moliné

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.