El perill d'allau baixa de 4 a 3, però cal extremar les precaucions

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

Al nord i el centre del país des de diumenge han caigut entre 70 i 90 centímetres de neu nova per sobre els 2.000 metres. L'episodi també ha portat forts vents i pluja el matí de dilluns. El perill d'allau ha baixat a nivell 3, risc marcat. Una situació que es mantindrà estable com a mínim les properes 24 hores.

Tot i que el perill ha baixat, cal extremar les precaucions després d'una nevada marcada pel vent i la neu humida.

Aquest dimarts al matí era ben visible a la vall de Montaup una allau que ha caigut de forma espontània fins aturar-se al fons de la vall. La pertorbació ens ha afectat durant dos dies deixant gruixos entre 70 i 90 centímetres per sobre 2.000 metres. Aquest front ha vingut acompanyat de fortes ràfegues de vent del nord-oest.

Aquesta circumstància ha provocat plaques de vent a sota les carenes orientades a l'est, el sud-est i el sud. El pas d'un esquiador en aquestes zones pot provocar allaus que podrien arribar a ser de grans dimensions. 

Dilluns va ploure per sobre els 2.000 metres tot i que al vespre la precipitació va tornar a ser en forma de neu. El perill d'allau s'ha situat a nivell tres, risc marcat i, s'espera que la situació no varii com a mínim en les properes 24 hores des de dimarts al matí.

En cas de voler sortir a la muntanya la situació actual requereix d'una elecció acurada de l'itinerari.

Informa: Cesc Sanjuan
Imatge: Andreij Cristancho 

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.