Els pirates informàtics van atacar la xarxa d'internet d'Andorra Telecom a una velocitat històrica

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

L'atac pirata que aquesta setmana va afectar algunes empreses ha estat el més ràpid que hem patit fins ara al país. En casos com aquest, Andorra Telecom, recomana trucar al 115 per tenir més informació sobre l'afectació a usuaris.

Andorra Telecom rep diàriament atacs de denegació de servei però els que va registrar diumenge han fet història per la velocitat d'actuació dels pirates.

El director de Negociació Estratègica de la companyia, Carles Casadevall, la xifra en
"200 gigabits per segon", que "és moltíssim". "Hem de pensar que el trànsit habitual a Andorra és de 35 gigabits per segon. Ens van atacar amb set vegades més del que consumim tots els habitans del país".

Tot i que la resolució va ser ràpida els efectes en la velocitat del servei van ser remarcables tenint en compte que era un cap de setmana d'afluència de turistes.  Segons Casadevall, va ser un atac sense organització per intentar tombar serveis. "Anaves a una pàgina web, trigava a respondre, refrescaves i funcionava", ha explicat.

En casos com aquest des de l'entitat demanen que es truqui al 115 per tenir més retorn de l'abast d'aquests atacs i poder informar de l'estat de la resolució del problema. 

Informa: Rosa Alberch 
Imatges: Arxiu RTVA 

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.