Pla per tirar endavant el port d'arma de foc de tot el cos de duaners

Aquest navegador no admet l'element de vídeo.

El Govern preveu generalitzar el port d'arma de foc a tot el col·lectiu duaner complint una de les promeses electorals de Demòcrates i donant resposta a una vella reivindicació del col·lectiu. El departament de Tributs i Fronteres ha previst que aquest any es puguin començar les formacions.

El pla d'actuacions del 2020 del departament de Tributs i Fronteres preveu portar a terme la generalització del port d'arma per a tot el col·lectiu duaner. Aquesta és una vella reivindicació i el pressupost del Govern d'enguany ja preveia una partida per a l'adquisició de les armes. La previsió és que els duaners, uns setanta, passin les proves psicotècniques aquest any i la formació de tir s'allargui fins al 2021.

Els duaners asseguren que a la majoria de països els agents de duanes van armats i justifiquen aquesta necessitat per les actuacions que han de fer als punts fronterers. L'ús de l'arma, segons ha explicat el Govern, estarà restringit, però, a aquestes zones. Fins ara només la brigada antifrau, que treballa habitualment en zones de muntanya, va armada.

Informa: Ester Pons

Aquest lloc web utilitza “cookies” per recollir informació estadística sobre la seva navegació i millorar la seva experiència com a usuari. Si vostè continua navegant en aquest lloc web s’entendrà que accepta l’ús de “cookies”.